onsdag 10 juni 2009

Misshandel och kränkning av barn bara värt 1,6 år i fängelse

Läste i DN att ägarna till det familjehem i Dalarna där de satt i system att misshandla och kränka sina fosterbarn fått sina straff.  Straffet blev 1,6 år i fängelse och skadestånd på 125 000 kr barnen. 

Ur artikeln:

Under tiden mars 2004 och fram till augusti 2007 utsattes de tre bröderna för upprepade kränkningar av olika slag i hemmet. Två av pojkarna blev uthängda genom ett fönster på vinden som bestraffning för att de släppt ut får ur en hage. En av pojkarna tvingades dricka en blandning av sirap och vatten mot sin vilja. Alla tre låstes in på sina rum när de brutit mot någon regel i familjehemmet. (...) Mannen var också åtalad för att ha bundit fast barnen i säckar som sedan hängts upp i taket, men på denna punkt underkänns åtalet eftersom bevisningen, enligt tingsrätten, inte är övertygande.

Jag tycker att det är ett skrattretande lågt straff. Faktum är att de aldrig kommer att betala något skadestånd, det kommer brottsofferfonden få göra. Och de behöver bara sitta av två tredjedelar, dvs ett år av sina fängelsestraff.  Så ett år i fängelse för att bete sig som djur mot redan utsatta barn. Jag blir förbannad. 

Jag läste för ett tag sedan om en ostraffad pappa som fick ett lika långt fängelsetraff för att han hade odlat Cannabis mot sin onda rygg.  Ställt i proportion till detta är straffet misshandlarna fått skrattretande!

//James

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar